luni, 7 aprilie 2014

Curatarea lucrarilor quilling

Daca tot avem lucrari quilling, sa le si ingrijim. M-am gandit la cateva elemente de care e bine sa tinem cont pentru a ne asigura ca lucrarile quilling raman curate si nedeteriorate cat mai mult timp. Voi face referire mai ales la acele lucrari pentru care s-a folosit lac de protectie.


1. Nu tineti lucrarile in spatii umede. Umezeala va deteriora hartia iar lucrarea va capata un aspect neplacut. Daca tineti lucrarea in bucatarie, unde gatiti in fiecare zi, lucrarea este compromisa inca de la inceput.

2. Incercati, pe cat posibil, sa feriti lucrarile de razele directe ale soarelui. Se cunoaste faptul ca soarele decoloreaza, iar acelasi lucru se va intampla si cu hartia din care sunt realizate lucrarile voastre. In cazul hartiei albe, aceasta se va ingalbeni.

3. Folositi o pensula moale pentru a sterge de praf fiecare lucrare in parte. Nu este necesar (si nici indicat) sa folositi produse de curatenie. O simpla trecere cu o perie pufoasa va indeparta praful si va pastra lucrarea curata. Daca acest pas nu este realizat la perioade rezonabile de timp ati putea ajunge in situatia in care praful sa se prinda de lucrare si sa fie greu de indepartat.

4. Daca lucrarea este tinuta pe biroul vostru este necesar sa fiti atenti la cafeaua, ceaiul sau apa care vor face tot posibilul sa ajunga direct pe lucrare :P

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu