miercuri, 9 iulie 2014

Quilling vs Apa

Dat fiind faptul ca foarte multa lume este sceptica atunci cand vine vorba de bijuterii realizate din hartie, am decis sa fac un mic experiment pentru a testa rezistenta acestora la apa. De retinut ca am folosit lac pe protectie, asa cum folosesc pentru toate bijuteriile quilling, ceea ce da rezistenta si un luciu frumos.

duminică, 22 iunie 2014

Distrugator manual de documente

Am achizitionat de curand un distrugator manual de documente pentru ca este foarte frustrant sa pierzi atat de mult timp cu pregatirea hartiei. Eu personal ma gasesc in situatia in care, gandind la faptul ca trebuie sa-mi tai hatia folosind un cutter, imi pierd entuziasmul si rareori reusesc sa si lucrez ceva.

M-am gandit ca un distrugator de documente ar putea sa fie o solutie (nu singura) si ca v-ar putea folosi experienta mea pentru a decide daca sa va achizitionati unul (sau nu). Eu l-am achizitionat de pe ebay (astept mesaje de la cei interesati sa stie exact vanzatorul). Am platit 11.22 eur + 7.52 eur (primit in Italia)
Latimea fasiei de hartie este de putin peste 3 mm.

Puncte tari:
- Rapiditate in taierea hartiei. In cateva secunde transformi o coala A4 in fasii. Economie mare de timp si munca

Puncte slabe:
- Taietura nu este una foarte precisa
- Ceva probleme in cazul hartiei de 160g. Instructiunile spun sa tai cate o foaie; ''based on standard 80g paper''. Deci, nu este indicat pentru a taia hartie mai groasa (eu am taiat).

Pe viitor ma gandesc sa schizitionez un trimmer ca cel de aici. Va voi da detalii cand va fi cazul.



luni, 2 iunie 2014

Ne organizam si noi?

Mai simplu de atat nu se poate. Am luat o cutie din carton, cateva coli de hartie alba si am separat fasiile ;)



joi, 29 mai 2014

Suport rama foto

Am descoperit America :))
Ca tot imi displacea sa realizez din carton suportul pentru ramele foto de birou, cascand gura prin magazine, am dat peste acest suport, folosit deobicei pentru farfuriile decorative, dar care se potriveste minunat sustinand ramele mele. Mare descoperire asa-i? Mai am putin si descopar apa calda :))
Deci, in speranta ca va poate fi de folos si ca va va scuti de munca in plus, poftiti de vedeti cat de dragut si discret este acest suport din plastic.



Ca sa intelegem diferenta ...





luni, 28 aprilie 2014

Rama quilling

Dupa multe zile de sarbatoare, zile in care nu am lucrat, revin cu o rama foto quilling ovala. Tutorialul pentru rama in sine (partea de origami) se gaseste aici













luni, 7 aprilie 2014

Curatarea lucrarilor quilling

Daca tot avem lucrari quilling, sa le si ingrijim. M-am gandit la cateva elemente de care e bine sa tinem cont pentru a ne asigura ca lucrarile quilling raman curate si nedeteriorate cat mai mult timp. Voi face referire mai ales la acele lucrari pentru care s-a folosit lac de protectie.


1. Nu tineti lucrarile in spatii umede. Umezeala va deteriora hartia iar lucrarea va capata un aspect neplacut. Daca tineti lucrarea in bucatarie, unde gatiti in fiecare zi, lucrarea este compromisa inca de la inceput.

2. Incercati, pe cat posibil, sa feriti lucrarile de razele directe ale soarelui. Se cunoaste faptul ca soarele decoloreaza, iar acelasi lucru se va intampla si cu hartia din care sunt realizate lucrarile voastre. In cazul hartiei albe, aceasta se va ingalbeni.

3. Folositi o pensula moale pentru a sterge de praf fiecare lucrare in parte. Nu este necesar (si nici indicat) sa folositi produse de curatenie. O simpla trecere cu o perie pufoasa va indeparta praful si va pastra lucrarea curata. Daca acest pas nu este realizat la perioade rezonabile de timp ati putea ajunge in situatia in care praful sa se prinda de lucrare si sa fie greu de indepartat.

4. Daca lucrarea este tinuta pe biroul vostru este necesar sa fiti atenti la cafeaua, ceaiul sau apa care vor face tot posibilul sa ajunga direct pe lucrare :P

luni, 31 martie 2014

Rama quilling

 M-am decis. Rama ramane la mine. Eram indecisa legat de soarta acestesteia. Este adevarat ca imi este greu sa ma despart de lucrarile mele, chiar si atunci cand le vand pe bani frumosi, dar acesta este un caz special. Este, fara doar si poate, lucrarea la care tin cel mai mult asa ca m-am intrebuintat: am cautat cui, am gaurit un perete si am facut rost de o fotografie, cam vai de capul ei ce-i drept (mi-am dat seama ca nu am foarte multe). Si ca sa fie tabloul perfect, imprimanta nu mai are tus suficient iar dintr-o coala A4 nu reusesc sa decupez un cerc cu diametru suficient de mare. Asadar, pana reusesc sa merg la un atelier foto care sa-mi poata printa o fotografie pe masura ramei foto, va supun atentiei rezultatul de astazi.

Obs! Nicio fotografie nu surprinde culorile reale ale ramei foto. Atat poate aparatul meu foto :(





miercuri, 26 martie 2014

Rama quilling/ quilling frame



Conuri

Imi plac standurile care ies in evidenta. De obicei asta inseamna si ceva investitii in tot felul de elemente care sa ne ajute sa facem lucrarile noastre cat mai vizibile. In cazul bijuteriilor ne putem ajuta de acele busturi foarte frumoase sau putem sa apelam la o varianta mult mai ieftina si la indemana oricui. Nu stiu cum s-a nascut ideea in mintea mea, nu am vazut asta in alta parte (desi sunt convinsa ca s-au gandit si altii la aceasta varianta) dar m-am gandit ca poate fi o varianta foarte utila.
Astept sa-mi spuneti parerile voastre.


joi, 20 martie 2014

Quilling Box - Cutie quilling

Varianta mov a cutiei de aici. De aceasta data am incercat sa decorez ceva mai mult asa ca am folosit niste snururi pe care le aveam prin casa. Am oferit deja detalii despre cum puteti realiza o cutie de acest gen (vezi link mai sus). Sa aveti spor!!!







joi, 13 martie 2014

Quilling box - Cutie quilling

Cutiile quilling realizate in acest mod sunt (aparent) simplu de realizat. E nevoie de hartie (sau carton) pe care o rulam urmand sa lipim piesele obtinute modeland forma pe care o dorim. Adevarul este ca pentru o cutie, nu foarte mare, e nevoie de foarte mult timp pentru a repeta, parca la infinit, acelasi pas: rularea fasiei de hartie/carton. Ar mai fi de facut cateva observatii ce ar putea sa va fie folositoare si pe care le gasiti mai jos.

Am realizat, cu ceva vreme in urma, un tutorial pentru o cutie asemanatoare. Pasii sunt aceasi. Vizionare placuta aici

Am folosit fasii de carton 0.5/50 cm. Daca intentionati sa realizati cutii mai mari (aceasta incape in palma) va recomand sa folositi fasii de latime ceva mai mare (1cm- 1,5cm) sau riscati sa iesiti la pensie ruland hartie.


Asa arata fasiile rulate. Folosesc unealta quilling pentru inceput iar apoi rulez intre degete (mie imi e mai comod asa dar nu ezitati sa folositi acul quilling daca va este mai usor)


Eu obisnuiesc sa printez forma de care am nevoie, intotdeauna in dimensiuni diferite, dupa care probez daca piesele se incadreaza perfect sau nu. Observati ca cele doua inimi de sus nu sunt potrivite. Puteti sa aveti probleme si in urmatoarea situatie: daca lucrati in doua culori iar cartonul nu are aceasi grosime, dupa ce rulati, ve-ti obtine piese cu diametru diferit (atentie!!! chiar daca diferenta este foarte mica, cu cat este mai mare cutia, cu atat ve-ti avea o diferenta tot mai mare de la o piesa la alta).




Decupez doua inimioare (carton): una pentru partea de jos a cutiei si una pentru capac. Daca realizati o cutie mare ar fi bine sa cautati un carton mai gros pentru aceasta etapa.



 Eu mi-am dorit o cutie mica, o cutie care sa fie folosita ca si ambalaj (unul ceva mai special si care sa nu fie aruncat) pentru o bijuterie.